İnşaat Nem Kurutma

İnşaat nem kurutma işlemi her bina yapımı sırasında mutlak suretle yapılması gereken bir uygulama olup yapılmadığı zaman inşaatların sağlıklı olarak ilerlemez.

İnşaat Nem Kurutma

İnşaat nem kurutma işlemi her bina yapımı sırasında mutlak suretle yapılması gereken bir uygulama olup yapılmadığı zaman inşaatların sağlıklı ilerleyebilmesi mümkün olmamaktadır.

İnşaat şap kurutma binalara uygulanan şap işlemi sonrasında nemlenme ve rutubetlenme sorunlarının yaşanmaması için sağlıklı, hızlı ve kontrollü bir şekilde kurutulması gerekmektedir.

İnşaat beton kurutma işleminin yapılmasında kullanılmakta olan pek çok yöntem bulunmaktadır.

En yaygın şekilde kullanılan yöntemlerin arasında şap işlemi sonrasında bekleterek kurutma gelmektedir. Bekleme işlemini yapabilmek için genelde güneş ısısından faydalanılmaktadır.

Bu sebeple yaz aylarında uygulanan şap atma işlemi sonrasında kurutma işleminin yapılması çok daha kolay olmaktadır.

Ancak bu şekilde bir kurutma yöntemi istenilen seviyede bir kuruma sağlayamamaktadır.

Beton atılan alanın tamamı eşit derecede bir açı ve sıcaklık ile kurutulabilirse sağlıklı bir inşaat kurutma işleminden söz edilebilmektedir.

Ancak bekleme yönteminde güneş ışınları ile bu şekilde bir kurutma yapılabilmesi mümkün olmamaktadır.

Bu sebeple beton atılan alanın bir kısmı çok fazla kurtulmakta bir kısmı ise güneş ışınları yeterli kadar ulaşmadığından aynı derecede kurutulamamaktadır.

Bu durum zamanla beton atılan alanda nemlenme ve ilerleyen zamanlarda rutubetlenmeye neden olmakta ayrıca şap üzerine herhangi bir materyalin uygulanması mümkün olmamaktadır.

Bekleme yöntemi dışında bir başka yöntem ise farklı ısıtıcı ve hava üfleyici cihazlar ile inşaat kurutma yöntemidir.

Bu yöntem de ise kullanılan ısıtıcılar genelde ısınmak için kullanılan elektrikli ısıtıcılardır.

Bu tür ısıtıcılar hiçbir şekilde istenilen kurutmayı sağlayamamaktadır.

Bunun sebebi elektrikli ısıtıcıların beton kurutabilmesi için gerekli olan ısıyı sağlayamaması ve bu ısıyı sürekli olarak verememesidir.

Bu tür ısıtıcılar sadece bir noktayı ısıtabilmekte bu sebeple diğer noktalarda bulunan nem betonun derinliklerine inerek ısıtıcı ya da hava üfleyici cihazların ısıttığı noktaları çok kısa bir süre sonra tekrar nemlendirmektedir.

Özellikle inşaat alanlarında uygulanan beton kurutabilmek için kullanılması gereken yöntem beton kurutma cihazı ile kurutma yöntemi olmalıdır.

Bu yöntem sayesinde inşaat hızlı bir şekilde kurutulabildiği gibi aynı zamanda sağlıklı ve kontrollü bir şekilde kurutulabilmektedir.

Ayrıca inşaat kurutma cihazı ile kurutma işlemini yaptıktan sonra ilerleyen dönemlerde beton atılmış zeminde herhangi bir nemlenme veya rutubetlenme sorunu ile karşılaşmak neredeyse imkansızdır.

İnşaat nem kurutma cihazı sağladığı kullanım kolaylığı ve üstün performansı ile uygulanan beton üzerinde bulunan nemi yoğunlaştırarak ortamdan uzaklaştırmakta ve kuru bir ortam kalmasını sağlamaktadır.

Yoğunlaştırılan nem cihaza entegre edilmiş olan deposunda su olarak hapsedilmektedir.

Bazı cihazlarda extra donanım özelliği olarak yoğunlaştırılııp neme dönüştürülen su depo kısmına bağlanan tahliye hortumu sayesinde dışarıya atılabilmekte ve böylece şap kurutma cihazı deposu dolmadan ve ara vermeden çalışabilmektedir.

İnşaat kurutma cihazları bu ara vermeden çalışma esnasında hiçbir şekilde ısınmamakta ve motorunda bir arıza meydana gelmemektedir.

Son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazların satışı ve kiralaması için firmamız ile bağlantıya geçmeniz ve cihazı kullanacağınız alan genişliği ile adres bilgileriniz paylaşmanız yeterli olacaktır.

İnşaat nem kurutma işleminin beton ve şap atım işleminin hemen ardından yapılmaması ve beklenmesi şapın kurutulmasındaki süreci uzatacağı gibi aynı zamanda beton ve şapın üzerinde bulunan nem şap atılan betona zarar verir.

Nemlenme ve rutubetlenme sorunları ile de uğraşmak gerekecek bu durumda zaman ve emek kaybını meydana getirerek inşaatın zamanında teslim edilememesine neden olacaktır.

İnşaat nemi kurutma cihazı kullanımı son derece kolay olan bir cihazdır. Ancak cihazdan maksimum verim alabilmek için cihazı kurutma işleminin yapılacağı alana doğru bir şekilde yerleştirmek gerekmektedir.

Cihazın tüm alanı görebileceği ve tüm alana eşit mesafede kurutma yapabileceği bir alana yerleştirmek hem cihazdan maksimum verim almayı sağlayacak hem de zamandan ve emekten tasarruf edilmesine yardımcı olacaktır.

Cihaz inşaat ortamlarında rahatlıkla çalışabilecek dayanıklıkta üretilmiş olup, olası iş kazalarında hasar görmeyecek şekilde tasarlanmıştır.

Ayrıca 0 derece sıcaklıkta bile beton ve şap atılmış alana sıcak hava üfleyerek kurutma işlemini gerçekleştirebilmekte ve dış ortamlarda bulunan toz, kir vb. zararlı maddelerden motoru korunaklı bir şekilde üretilmiştir.

İnşaat nem kurutma işlemlerinizde inşaat kurutma cihazı kullanmanız halinde hem uyguladığınız beton ve şapın sağlıklı bir şekilde kurutulmasını sağlar hem de ilerleyen dönemlerde beton ve şap attığınız alanın nemlenme sorunu ile karşı karşıya kalmamasını sağlamış olursunuz.

#inşaatnemkurutma #inşaatkurutma #inşaatnemkurutmacihazı #inşaatkurutmacihazı #inşaatnemalma